Waarom Dansen in de Regen?

ann_2

Hallo, ik ben Ann. Dansen in de Regen is de verwezenlijking van mijn droom om een eigen praktijk te starten voor het begeleiden van kinderen en jongeren. Een eerste zaadje werd gepland toen ik de trotse mama werd van een zoon. Wat een ontdekkingstocht, het zien opgroeien van een kind. De eerste stapjes, de eerste woordjes, een boze bui, een schaterlach… wat gaat er allemaal om in dat hoofdje? Mijn interesse en dorst naar meer kennis over de ontwikkeling van kinderen was geboren.

Als mama ontdekte ik dat opgroeien niet voor alle kinderen even makkelijk gaat. Ik wilde graag iets betekenen voor die kinderen en jongeren die het moeilijk hebben om hun plekje te vinden en waarvoor opgroeien niet zo vanzelf gaat. Waarom wachten tot kinderen of jongeren echt in de problemen komen? Waarom hen niet van jongs af leren omgaan met de ups en downs van het leven zodat ze sterker in hun schoenen kunnen staan? Vanuit deze insteek is het idee voor Dansen in de Regen ontstaan.

In de Acceptance en Commitment therapie (ACT) heb ik een theoretisch kader gevonden dat perfect aansluit bij de preventieve insteek van Dansen in de Regen. ACT gaat er van uit dat pijnlijke gevoelens en moeilijke gedachten onvermijdelijk bij het leven horen. Het gaat er om te leren er anders mee om te gaan zodat ze minder invloed uitoefenen op datgene wat je doet.

 

Naast dit project werk ik ook als ACT therapeut in Het Mercatorhuis in Sint-Niklaas en bij Allegre in Hasselt. In beide praktijken werk ik ook met volwassenen.

Opleidingen

2014 – 2016       Open Universiteit Nederland (Studiecentrum Antwerpen) Master in de Psychologie Afstudeerrichting Klinische Psychologie Scriptie: “Angst voor het donker bij kinderen: het effect van een cognitieve preventietraining”

 

2008 – 2013       Open Universiteit Nederland (Studiecentrum Antwerpen) Bachelor in de Psychologie Thesis: “De relatie tussen dyslexie en zelfwaardering bij lagere schoolkinderen”

Vormingen

Vorming          ‘Mindfulness en compassie bij trauma ’, ACT Academie (2018)

Vorming          ‘FACT’, Allegre (2018)

Opleiding       ‘ACT, mindfulness and trauma’, Dr. Russ Harris (2017)

Opleiding       ‘ACT and adolescence’, Dr. Russ Harris (2017)

Opleiding       ‘ACT Advanced’, Dr. Russ Harris (2016)

Vorming          ‘ACT en jongeren’, Allegre (2016)

Opleiding       ‘ACT-trainer’, ACT Academie (2015)

Vorming          ‘De kracht van spel in psychologische begeleidingssituaties met kinderen’, Thomas More (2014)

Vorming          ‘Verlies, rouw en emotionele pijn bij kinderen en jongeren’, De Bleekweide (2013)