Donker Geheim

Die dag in de klas heeft Meester Theo belangrijk nieuws: de zesde klas gaat op groot avonturenweekend!
Iedereen is door het dolle heen en reageert uitgelaten!
Of toch niet iedereen?!
Matts blijft opvallend stil en lijkt niet helemaal blij met dit spannende vooruitzicht!

Met trots stellen we ons kinderboek “Donker geheim” voor!

 

 

Samen met Myriam Roelandt en Sabine Driessen schreef ik een leesboek voor kinderen over angst. Het afstudeeronderzoek dat Sabine en ik samen deden in het kader van onze psychologieopleiding gold als inspiratiebron voor dit kinderboek. Het doel van het boek is angst bespreekbaar te maken bij kinderen, te tonen dat angstig zijn heel normaal is en te leren dat we toch dingen kunnen (blijven) doen die we belangrijk vinden, ook al zijn we bang.

Het boekje kan besteld worden op www.deleeswinkel.com

 

Lezersreacties op Donker geheim

“Ik heb het boekje gelezen samen met mijn kinderen, Myrtl en Ingmar. Ze vonden het een leuk, spannend boek. We hebben het in 1 ruk uitgelezen omdat ze wilden weten hoe het zat! Het gaf ook een goede aanleiding om samen over angsten te praten en over goede en slechte geheimen. Ik vind het een aanrader!”

– Yvette Van Rheenen

 

“Wat een mooi boek de inhoud is mooi opbouwend met een duidelijke kern. Het verhaal over angst is mooi beschreven en goed te begrijpen voor kinderen.De verhaallijn is pakkend (heb het in een keer uit gelezen). Het is een mooie aanvulling voor het thema angst en ga het zeker gebruiken om het thema bespreekbaar te maken op de school waar ik werk.”
– Sandra van Harten

 

Workshops met voorleessessies voor scholen

Naar aanleiding van de lancering van Donker geheim, gaan de auteurs op tournee langs basisscholen in Vlaanderen en Nederland met voorleessessies en workshops. Voor meer informatie, ann@danseninderegen.com

 

Het wetenschappelijk onderzoek achter het boek

Er is nu ook een wetenschappelijk artikel verschenen in het International Journal of Psychology over ons afstudeeronderzoek.

Je kan het artikel hier raadplegen: https://rdcu.be/biTu3